Australian Cobberdog rotumääritelmä

Australian Cobberdogilla tulee olla lempeä luonne ja ainutlaatuinen intuitio, mikä mahdollistaa ihmisten henkisten ja fyysisten tarpeiden aistimisen ja sen mukaan toimimisen. Tämä tekee siitä erinomaisen työkoiran esim. terapia- ja avustajakoiratehtäviin. Sillä on myös luontainen halu ja kyky koulutukseen. Sen luonne on avoin, sosiaalinen ja ystävällinen. Australian Cobberdog haluaa olla ihmisen lähellä ja seurassa. Se hakee myös jatkuvasti ihmisen katsekontaktia.

Australian Cobberdog on tyylikkään atleettinen ja tasapainoinen sekä liioittelematon koira, jolta ei irtoa juurikaan karvaa. Rodun tiedetään aiheuttavan ihmisille hyvin vähän allergisia oireita.

Syyskuussa 2018 Mdba otti rotumääritelmän tarkasteluun. Kehittyvän puhdasrotuisen koiran rotumääritelmää tarkennetaan, muokataan ja korjaillaan rodun lopullisen kehittymisen aikana.

Tuoreimman joulukuussa 2018 laaditun rotumääritelmän löydät TÄÄLTÄ 

Värit:
Black, Blue, Brown, Cafe, Blond, White, Gold, Lavender, Parchment, Pewter, Red, Raven, Silver, Red Rose, Blond Rose, White Rose, Blue Merle, Chocolate Merle, Parti

Koot:
Miniature 33 – 42 cm
Medium 42 – 51 cm
Standard 51 – 61 cm